De mindfulness training

Zoals je met sporten je lichaam traint, train je met mindfulness je aandacht en opmerkzaamheid. Mindfulness leer je door te ervaren. Door middel van verschillende oefeningen train je aandacht, opmerkzaamheid en het loslaten van controle en oordelen.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5  uur en één oefendag in het weekend.

Tijdens de sessies doen we oefeningen, zoals de bodyscan, bewegingsoefeningen en zitmeditaties. Er wordt altijd tijd gemaakt om de ervaringen met de oefeningen te bespreken. Iedere sessie heeft zijn eigen thema, zoals bewust leven (in plaats van op de automatische piloot), grenzen verkennen, omgaan met gedachten en stress bewust beantwoorden. Daarbij zijn er elke week verschillende oefeningen gericht op het omgaan met stress en het integreren van mindfulness in het dagelijks leven

Het is een intensief programma,  maar met de intentie om te oefenen, vertrouwen op het proces en een open houding, komen de resultaten vanzelf.

‘Het doel kan nooit zo interessant zijn als de weg ernaar toe’

-ZEN gezegde-

Voor wie

Mindfulness is geschikt voor iedereen, (met of zonder klachten) die wil investeren in een bewuster en rijker leven en die meer verbondenheid met zijn omgeving en zichzelf wil ervaren. De training is in het bijzonder aan te raden als je:

  • Veel piekert
  • Vaak gestrest bent
  • Erg perfectionistisch bent en veel van jezelf moet
  • Vaak neerslachtig bent of regelmatig depressieve periodes hebt
  • Slecht slaapt en vaak ligt te tobben in bed
  • Moeite hebt om tot rust te komen
  • Slecht in je vel zit en rusteloos bent
  • Moeite hebt van het leven te genieten

Ook als je geen van de bovenstaande problemen ervaart, heeft mindfulness je veel te bieden.

Je leert de basis van inzichtmeditatie op een manier die niet zweverig of religieus is.

Je krijgt meer inzicht in jezelf en wat echt belangrijk is in jouw leven.

Resultaat: een rijk, veerkrachtig en gezond leven.

Soms komt een mindfulness training te vroeg. Aandacht geven kost energie en als je uitgevallen bent door overspanning of een burn-out is die energie er gewoonweg niet. In dat geval kun je beter kiezen om eerst aan je herstel te werken. Het CSR stress herstel traject is hier specifiek op gericht. Zie hiervoor de pagina ‘Stress & burn-out coaching‘.

Individueel

Naast groepstraining is er ook een individueel traject te volgen, het kan zijn dat dit beter aansluit bij je wensen en/of mogelijkheden.

Lees er meer over onder Individuele mindfulness