Hypnotherapie

Hypnotherapie

Bij hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van trance. Dat klinkt spannend maar trance kennen we allemaal, bijvoorbeeld wanneer je aan het dagdromen bent of helemaal opgegaan in een muziekstuk of tv-serie. In een ontspannen trance sta je veel meer open voor verandering, klachten, problemen of belemmeringen kunnen dan snel, doeltreffend en met blijvend resultaat worden aangepakt.

Hypnotherapie is daarom geschikt voor allerlei klachten. Zo versnelt hypnotherapie herstel na burn-out, ondersteund het bij stoppen met roken (of andere hardnekkige gewoontes), ook is hypnotherapie geschikt bij pijnklachten, angstklachten, zingevingsproblemen en zelfs prestatieverbetering, zo gebruiken (top)sporters en musici hypnose als mentale ondersteuning.

Veel klachten zijn het gevolg van automatisch, onbewust aangeleerd gedrag of aangeleerde reacties. Door er enkel over te praten zijn die automatische reacties niet of nauwelijks te beïnvloeden. Wanneer je angstig bent of een fobie hebt, weet je meestal wel dat het geen realistische angst is maar van binnen voelt het anders, en daardoor blijf je er toch mee rondlopen. Je weet het maar toch lukt het je niet om te veranderen. Je probleem ligt dan op een ander niveau, in het onbewuste en onbewuste spreekt als het ware een andere taal dan het bewuste.

De verschillende interventies zijn; gespreksvoering; ontspanning van lichaam en geest; beeldverhalen die gebaseerd zijn op universele symbolen, waardoor problemen in symboolvorm worden behandeld; egostate-dialoog, een speciale benadering waarmee vastgeroeste overtuigingen worden omgebogen; regressie, in gedachten of in trance teruggaan naar de leeftijd waarop de specifieke problemen zijn ontstaan en die dan verwerken.

Wil je je klacht bij de kern aanpakken, dan zul je iets moeten veranderen op onbewust niveau – door middel van hypnotherapie kan ik je daarbij helpen.

 

Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op via 06 10761797 of stuur een e-mail naar kristiaan@kbdv.nl