Individuele Mindfulness training

iMBSR / iMBCT

Het proces van het aanleren van mindfulness blijkt voor een groot deel ondersteund te worden door het trainen van deze vaardigheden in een groep. De groep biedt de mogelijkheid om te leren van elkaars reflecties, wijsheden en obstakels. Toch kan het gewenst zijn om de training individueel aan te gaan. Ook dit is mogelijk en heeft zijn eigen voordelen, zo is er meer ruimte voor je persoonlijke proces, kan er specifiek aandacht gegeven worden aan de thema’s die voor jou spelen en zijn de gesprekken flexibel in te delen. Het individuele programma is ontwikkeld aan de Universiteit van Groningen (UMCG) en blijkt uit onderzoek net zo effectief te zijn als de groepstraining.

Opzet individueel traject mindfulness

Vooraf aan de training vindt er altijd een intake/kennismaking plaats om samen in kaart te brengen wat de klachten, wensen en verwachtingen zijn. Vervolgens worden acht afspraken van 75 minuten gepland over een periode van maximaal drie maanden.

Naast de gesprekken wordt uitgegaan van zo’n 30 minuten oefentijd per dag.

 

Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op via 06 10761797 of stuur een e-mail naar kristiaan@kbdv.nl

iMBSR vanuit de werkgever

Eén op de zeven werknemers kampt met stressproblemen. Slecht slapen, het overzicht kwijt, achter de feiten aanlopen. Stress maakt je inefficiënt in je werk, ongelukkig en uiteindelijk ziek, vaak voor langere tijd. Voorkomen is beter dan genezen. Het iMBSR programma biedt een handvat om beter om te gaan met stress, rust te creëren en beter in balans te blijven. Zo voorkom je dat je uitvalt door een burn-out.

Na een Burn-out

Na een burn-out is de stress gevoeligheid vaak verhoogd. De mindfulness training helpt om terugval te voorkomen.
In het CSR traject kan de iMBSR ingepast worden.
In de  meeste re-integratie trajecten na een burn-out is er een periode waarin aanwezigheid op de werkvloer van enkele uren per week wordt opgebouwd naar langere werktijden.  Deze periode is uitermate geschikt om de individuele training in te passen. Zo kan de mindfulness beoefening direct op de werkvloer worden ervaren.

Locaties

De individuele training vindt plaats in mijn praktijk op Parnassusweg 18-H. Indien er op de werkplek geschikte ruimte aanwezig is, kan de training ook op het werk plaatsvinden. De gesprekken kunnen dan in overleg met de werkgever, binnen of rond werktijd, worden gepland.
Neem vrijblijvend contact op voor vragen over het individuele mindfulness programma.