Over

Ik ben Kristiaan bij de Vaate, integratief counselor en mindfulness & zelfcompassie trainer in Amsterdam.
Als psycholoog heb ik een sterke interesse ontwikkeld in de invloed van meditatie en lichaamsbeweging op de kwaliteit van het leven. Ik heb veel gereisd in mijn leven, waaronder tweemaal naar India en Nepal, waar ik diverse vormen van meditatie en yoga intensief beoefende. Daarnaast heb ik mijzelf ontwikkeld als hardloper (en trainer) en triatleet. Het mentale aspect in de duursport heeft mij veel meegegeven in mijn ontwikkeling als trainer/coach.

Ik beoefen vrijwel dagelijks mindfulness meditatie en met enige regelmaat volg ik meditatieretraites. Mindfulness helpt mij bij het aangaan van uitdagingen en onzekerheden in het leven. Door opmerkzaam te zijn, herken ik automatische reacties en kan ik vanuit rust bewuste(re) keuzes maken. Zo ben ik milder voor mijzelf geworden en merk ik dat ik makkelijker om ga met tegenslagen in mijn leven. Ik herken stress nu op tijd en zie de mogelijkheden om een stapje terug te doen waar ik anders zou doorgaan.

Mijn achtergrond in de psychologie samen met mijn kennis van (psycho-)fysiologie uit de sport en ervaring met meditatie vormt de basis voor mijn coaching & counseling praktijk. Aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie heb ik de opleiding tot counselor afgerond en ben ik in opleiding tot integratief therapeut. Ik heb een praktische en persoonsgerichte benadering die open staat voor iedereen om zijn of haar weg te vinden.

Sinds 2012 werk ik volledig als zelfstandig trainer. De afgelopen jaren geef ik aaneensluitend mindfulness (MBSR) trainingen aan groepen via de Universiteit van Amsterdam (USC) en bij het Centrum voor Mindfulness.  Naast de mindfulness verzorg ik enkele malen per jaar ook de Mindful Zelfcompassie training (MSC), deze training zie ik als een waardevolle verdieping op de mindfulness. Als coach ben ik partner van het CSR centrum en Liberi.

Psycholoog-NIP  -226268-
Erkend CSR Coach
VMBN mindfulness trainer Cat. 1 -2013393-